6 personer

Det skal du bruge:
1 pk frossen butterdej
150 g jomfruhummerhaler
100 g pillede rejer
125 g champignon
5o g smør
2 tsk karry
2 dl fløde 13 pct
1½ tør hvidvin
2 spsk. mel
Salt og peber
Til pensling eet æg

Sådan gør du:

Butterdejen optøes, mens fyld laves
Champignon renses og skæres i skiver
Smørret smeltes
Karry og champignon snurrer heri nogle minutter
Melet drysse over og der spædes med hvidvin og fløde til en tyk stuvning.

Hummerhaler og rejser blandes i
Der krydres med salt og peber

Køles af

Halvdelen af dejen rulles ud og en træte form bekædes hermed
Stuvning hældes over
Den anden dejlplade lægges ovenpå som låg

Klem kanterne sammen
Hvis man vil gennem tærten til en senere lejlighed kan den udmærket fryses, men køl da fyldes at inden den kommes i formen
Inden den bages, skære nogle riller i låget for at dampen kan komme ud

Dejlåget pensles med det sammenpiskede æg
Bages ved 200 g i 30 min til tærten er gylden og sprød.

Server med isvand og kold hvidvin.
Velbekomme

Relaterede billeder: